Poteter, lomper, lefser, brød…
Forandring fryder… Sa kjerringa og snudde på rundbordet..
Jeg har i perioder denne deigen stående. Det er egentlig en lompedeig, men på en
“seig” dag ble det til potetbrød. Orket ikke finne kjevla..
Denne deigen står seg godt i kjøleskapet mange dager..
OPPSKRIFT: (Jeg laget denne trippel størelse.)
– 300 g Kokte Poteter
– 2 dl Toro fin kakemix eller semper rød
– 1/2 ts himalaya salt eller annet salt
– 1/2 dl madelmelk / havremelk / cocosmelk /rismelk /soyamelk
– 4 ss Olivenolje
Mos poteter i mixeren, tilsett melk og salt. Mixes til deigen løsner fra bollen. Del i emner
(hvis du skal lage de til lefser og kjevle ut, stekes da på takke)
Sett i kjøleskapet og ta 1-2 toppede spiseskjeer og klapp de til med mel på henda og stek de på middels varme
på begge sider i en tørr stekepanne.
Godt med smør på eller urtesmør. Prøv også med honning. 🙂
I Micro`en.
Jeg kjøpte Tupperware sin microboks.
Vil du prøve den helt enkle varianten? 1-2 ss deig i henda. Skyld hendene i kaldt vann først..
Form de etter boksen, legg på lokket og ca 3,30 minutter i microen.
Snedig å steke fort til en liten sulten tass også. 🙂
Denne gangen kjøpte jeg Honning hos min gode venn på
Tenold / Hognestad tlf: 99406533 / 92426664 / 95301366 (Eidsvoll) , (Tomt frem til høsten)
Vil du følge meg på Instagram, heter jeg : Susnpusen 😉
Håper du fikk glede av dette innlegget. Del det gjerne med gluten og melkefrie venner 😉
#glutenfri #diett #sunnmat #suntoggodt #allergi #matvareintoleranse #lactoseintoleranse
#melkefri #oppskrift #glutenfrioppskrift