Reisebrev fra Light & Hope Academy -Ghana 🇬🇭

🇬🇭Reisebrev fra Afrika🇬🇭

Nå har vi opplevd Ghana på såå mange måter. Dagene har gått og vi har kjørt denne veien mange ganger , fra hotellet til skolen, til butikken og til stranda. Jeg er takknemlig for alle opplevelser. Og bilkjøringen går jo som en drøm. Noen overraskende bilkjøringsregler er «tut når du kommer» flirer…

Det er så koselig hver gang vi kjører  inn på skoleplassen forbi barnehagen og svinger inn mot bestemors hus. Velkomsten er så god. Barna vinker, smiler og roper «hello». Vi har alt som er av vinduer oppe og fra bilen hører vi undervisningen og barn som snakker, synger  og roper i kor fra klasserommene.

 

Et av klasserommene på Light & Hope Academy

Fra veien ser vi småskolebygget. De søte geitene og hønene går stille omkring og spiser litt overalt.

Maja og gjengen.

Den ene dagen fikk vi omvisning av Rektor. Vi startet i administrasjonsbygget. Som ligger lengst til høyre i samme bygning som ungdomsskolen.

Under taket sitter lærere ute og jobber. Inne i bygget kan det ikke stå så mye. Regntiden starter  snart, rundt mars, og da vil det regne og renne rett i gjennom taket. Papirer, datamaskiner og og alt vil bli ødelagt om det står der. For en tid tilbake fikk de ordnet taket på småskolebygningen, men det er ikke penger enda til noe mer. Det er bærebjelker som ser ut til å briste snart. Og det kan være skummelt for de som er inne i bygget om det skjer noe. Jeg skulle ønske jeg kunne bidratt med cash til dette her og nå. (Oppdater info: Taket ble byttet innen vi kom tilbake til Norge. Takker for all økonomisk støtte. Alle monner drar)

Alikevel er elevene fornøyd og tar oss godt i mot, og alle reiser seg med velkomst. Vi blir presentert for alle og alle kjenner godt til navnene, Mama Ruth som bestemor het her. Daddy Ulf (onkel) og Dady Roar (pappa) og Marion (tante). Det er områder på skolen som er oppkalt etter de og områdene kostes og stelles av elevene. Det gleder hjertet, og tårene triller igjen.

Nå er vi blitt utnevnt til aunte Susann , Og sister Maja ❤️ Og dermed forsvant resten av sminken med resten av tårene. Blir mye for en følsom person dette. Hanne er og blitt aunte.❤️ 

Administrasjonsbygget og ungdomsskolebygget.

Gekkoer og små øgledyr kravler rundt inne som på utsiden og ingen reagerer på det, for oss er det og blitt vanlig. Takk o lov har vi fortsatt ikke møtte på noen Gabonviperslanger…) 

 

Ser du lille geita som vimser rundt ❤️

Vil du følge Den norske skolen i Amoanda /Light & Hope på Facebook , TRYKK HER.

Vil du følge min blogg på Facebook,

TRYKK HER og meld deg inn i Susns sang og

 

Vil du støtte Light and Hope kan du gjøre det enkelt ved å

VIPPSE: 601541 

LES OGSÅ

 

De tidligere innlegg fra Afrika, i kategorier : Kjære Bestemor , øverst til venstre.

 

Vil du følge meg på Instagram heter jeg @ casa_quist

🇬🇭Afrikahilsen fra Susann, Maja og Hanne.🇬🇭

Når jeg kommer hjem vil jeg lage en video fra oppholdet som blir publisert her på bloggen. Tusen takk for at du leser og ikke minst deler. ❤️
Flere innlegg kommer.

2 kommentarer
  1. Så fine bilder fra skolen,så fint dere fikk oppleve det.Bestemor ville blitt glad for dette. Vi er så glade at bi har holdt skolen igang ,siden bestemor døde for snart 15 år siden. Det er mange som synes at dette er et flott prosjekt,og vi og skolen er kjempeglade for alle givene det ute.

   1. Det er sant. Endelig kom muligheten til å reise og vi er så glad vi fikk det til. Det var så sterkt og rørende på alle måter å se hva hun startet og så godt å se at skolen går videre. Jeg håper vi kan få flere givere. <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg