RASPPANNKAKU – Gammel oppskrift. Fritt oversatt- Raspepannekake (Gluten, melke og eggehvitefri, for de som vil ha det)

 

<3 Med kjærlig, myk, beroligende, bæssmorstemme <3

Etter ønske fra gubben måtte jeg innfri dette ønskemåltidet.
Middag fra barndom på Hedemarken. Jeg ringte “bæssmor” og fikk denne 
oppskriften for et par år siden.

“Ræsspænnkaku” sier gubben. Navnene på retten er sikkert mange. Det sikreste er at han likte
det som guttunge og enten du trur det eller ei ble han igjen like fornøyd med resultatet.

Jeg laget en litt mindre som var Baconfri, men med kylling og kalkunkraft og noen
biter av kyllingpålegg. Helt knall den og ! 🙂

BÆSSMOR PÅ TRÅDEN….
med den mykeste bæssmorstemmen…

– …. Ja, så var denna oppskrifta…
– ja…næi, det er da ikke så mye tel oppskrift…hmm… <3
– neivel, men noe har du kanskje oppi ?..
Vi flirer…. 😉
– jo… <3
– Er det melk, potit og egg…og kanskje salt…
– ja…da må en bare blande sånn passe ta æilt…  <3
– åja.. så potetene oppi tel slutt da hell?
– Ja, sånn at det itte blir for tjukt… Men itte for tynnt heller..
– Hvor mye potit da?
-…nei, en må jo bare ta så mange som en skar ha tel.. så noen må det
jo  vara <3 .. 

Jeg brukte:
– 7-10 normalstore poteter.
– ca en 1/5 liter glutenfri havremelk / rismelk
– 2-4 dl glutenfri melmix (holder med 2-3 dl med vanlig hvetemel.
– 1/2 ts Himalaya salt
– 2 eggeplommer (de som tåler hele egget kan bruke 1 egg eller flere) 
– 1/2 -1 ts bakepulver.  Dette for jeg tenkte det glutenfrie melet 
ikke binder like godt og det fort kan bli litt seigt.

Täler du ikke egg kan du prøve med NO EGG, eggeerstatning..
Täler du alt, så bruk hvetemel, H-melk, egg og meierismør… (mætt)

  

Lag røren til vaffelrørekonsistens, tilsett raspet potet, blir den for tynn, spe med mer
mel eller melk.

Potetene blir fort brune, så om du ikke skal legge det i røra tvert så kan du legge det i vann til du
har fått surra deg tel at du er klar ;-).

Stek på  :-)) Ikke for høy, men ikke for lav tempratur 😉 hihihi… 
-Bacon stekes  først, gjerne i mye “fete” som gubben sier. 
Tøm over ca 1 1/2 cm røre, snu de når de er ferdig stekt på ene siden. 
( ikke for lyse, men ikke for mørke hell…du skar jo itte svi dom ) 😉

De uten Bacon. Strø en halv buljong terning (uten gluten) i stekt smør (melkefritt) eller 
Meieri for de som tåler melk, og noen strimler kyllingpålegg.

Serveres varmt og uten  noe mer stash. 🙂 

VIL DU FØLGE MIN BLOGG PÅ FACEBOOK, TRYKK PÅ DENNE TEKSTEN 
OG MELD DEG INN (øverst til høyre) I gruppa : Susns sang og smurferi. 

Vil du følge min blogg på Instagram, heter jeg Susnpusen. 

#raspannkaku #raspepannekake #matfrabunnen #Glutenfriraspepannekake #glutenfrimat
#melkefripannekake #glutenogmelkfripotetkake

 

 

5 kommentarer
    1. Dette har jeg aldri hørt om, en slags lettvint variant av potetball:) Dette må jeg teste ja, hørtes godt ut med bacon:)

    2. Så herlig, slik er min bestemor og.. Kjenner meg veldig igjen.. 🙂
      Pannekakene så veldig gode ut. Gubben her lager ofte lapper med potet, løk og skinkebiter. Innmari gode de også 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg