Dette gikk fort.
På samme måte som jeg laget mandelmelk i et tidligere innlegg, laget jeg glutenfri havremelk
på enda kortere tid. Det som tok lengst tid var de 20 minuttene havregryna lå i bløtt. :))
Oppskrift:
1,5 dl Glutenfri havregryn / eller vanlige havreygryn for de som tåler det.
1 l lunka vann (romtemperert)
La det stå i 20 minutter. Ikke lengre, da blir det “slimy.”
Putt alt i en blender. Med min blender fra www.rawshop.no trenger du kjøre det bare noen sekunder, men det er
ulikt fra blender til blender. Putt det deretter i en nøttemelkpose eller noe du har som ligner. (som på bildet øverst.)
Jeg fikk endelig brukt karafflene jeg til stadighet glemmer at jeg har…, men den ene knuste… :-P..
etter at jeg vasket den , men den rakk å “huse” mandlemelk først
Frem med neste karaffel… ..men den tok jo opp alll farrisplassen i kjøleskapet så det ble et født en ny ide.
Juiceflaskene passer perfekt.
Havremelken skiller seg, så godt å ha en flaske du kan riste før melken skal nytes… UTEN
å sprute ned kjøkkenet da
Lykke til hvis du vil prøve.
#glutenfrihavremelk #glutenfrihjemmelagethavremelk #hjemmelagetmelk
#nøttemelk #lagmelkselv #sliklagerduhavremelk
Hva gjøre du med resten av MASSEN etterpå?
Lager grøt eller?
Skikkelig mye gode tips når man ikke tåler forskjellige ting, her inne hos deg:-) Ha en fin dag Susn
Klem <3
frodith: Med min blender blir det lite igjen… en teskje kanskje… Så det var ikke mye å koke noe graut på

Mandlene ble det mer av… der kan man ha det i en mandelkake eller noe…
Prøv da vel