Glutenfri, melkefri, sukkerfri, eggefri Pistasjkake. Eller sunnere godis. :)

Sus`n`s Pistasjnøttkake
(Du kan og bruke Cashewnøtter .)

Jeg elsker nøttekulene fra overlege Berit Nordstrand`s kokebok.
Så hvorfor ikke lage en bunn som ligner denne. Sjokolademousse
laget på avocado som topp og fryste eller ferske bær gir en blandet
fruktig smak 🙂

Oppskrift Bunn:

10  dadler
3-4  ss økologisk kaldpresset kokosfett, / Cocosa
2,5 dl kokos
2,5 dl rå pistasjnøtter 
1/2  ts vaniljepulver 

Finhakk nøttene med kniv eller i mandelkvern.
De kan og bløtlegges og puttes i en blender etter 1-2 t også.
Kjør dadlene noe minutter  i Foodprosessoeren for seg selv så ikke nøttene blir helt pulveriserte.

Press massen enten i en rund kakeform eller småformer i den ønskede størrelsen.
Disse kan og legges på en fjøl ca 1 cm tykke, Deles i små firkanter, settes i kjøleskapet og spises som godis.
Se linken til nøttekulene HER 

Sjokolademousse av avocado:

  

Sunne ingredienser 🙂
Oppskrift:

2 modne avocado
5 dadler
1 håndfull pistasjnøtter (bløtlegges i en halvtimes tid.)
1 ss Lønnesirup
2 ss toppede kakaopulver (råkakao)
1/2 -1 ts vaniljepulver
1-3 ts sukrinmelis /stevia kan og brukes
ca 1 dl kaldt vann.

Mousse`n kan også spises for seg som snadder. Spessielt om du ikke rekker å få den
på noe kake. Det kan fort skje her, for når en  først har fått smaken på noe så godt
er det ikke like enkelt å stoppe. 🙂

 Pynt med frossne eller ferske bær, pistasjnøtter eller sjokoladebiter av mørk sunn sjokolade. Det ser
og fint ut å pynte med litt kokosmasse.

VIL DU FØLGE MIN BLOGG PÅ FACEBOOK – TRYKK HER og Meld deg inn i gruppen:
Susns sang og smurferi. Her blir det også publisert når jeg  skal opptre /konserter. 🙂

Vil du følge meg på Instagram heter jeg: susnpusen 🙂

Idag serverer jeg faktisk mousse som dessert. Med biter av bunnen oppi. 🙂

 

#sunnerekake #sunnpistasjkake #kakeavpistasjnøtter #pistasjkake #avocadomossekake 
#pistasjkakemedavocadomoussee  #avocadokake #glutenfrisukkerfrimelkefrikake 
 

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg