Glutenfri, melkefri, sukkerfri, eggefri Pistasjkake. Eller sunnere godis. :)

Sus`n`s Pistasjnøttkake
(Du kan og bruke Cashewnøtter .)

Jeg elsker nøttekulene fra overlege Berit Nordstrand`s kokebok.
Så hvorfor ikke lage en bunn som ligner denne. Sjokolademousse
laget på avocado som topp og fryste eller ferske bær gir en blandet
fruktig smak 🙂

Oppskrift Bunn:

10  dadler
3-4  ss økologisk kaldpresset kokosfett, / Cocosa
2,5 dl kokos
2,5 dl rå pistasjnøtter 
1/2  ts vaniljepulver 

Finhakk nøttene med kniv eller i mandelkvern.
De kan og bløtlegges og puttes i en blender etter 1-2 t også.
Kjør dadlene noe minutter  i Foodprosessoeren for seg selv så ikke nøttene blir helt pulveriserte.

Press massen enten i en rund kakeform eller småformer i den ønskede størrelsen.
Disse kan og legges på en fjøl ca 1 cm tykke, Deles i små firkanter, settes i kjøleskapet og spises som godis.
Se linken til nøttekulene HER 

Sjokolademousse av avocado:

  

Sunne ingredienser 🙂
Oppskrift:

2 modne avocado
5 dadler
1 håndfull pistasjnøtter (bløtlegges i en halvtimes tid.)
1 ss Lønnesirup
2 ss toppede kakaopulver (råkakao)
1/2 -1 ts vaniljepulver
1-3 ts sukrinmelis /stevia kan og brukes
ca 1 dl kaldt vann.

Mousse`n kan også spises for seg som snadder. Spessielt om du ikke rekker å få den
på noe kake. Det kan fort skje her, for når en  først har fått smaken på noe så godt
er det ikke like enkelt å stoppe. 🙂

 Pynt med frossne eller ferske bær, pistasjnøtter eller sjokoladebiter av mørk sunn sjokolade. Det ser
og fint ut å pynte med litt kokosmasse.

VIL DU FØLGE MIN BLOGG PÅ FACEBOOK – TRYKK HER og Meld deg inn i gruppen:
Susns sang og smurferi. Her blir det også publisert når jeg  skal opptre /konserter. 🙂

Vil du følge meg på Instagram heter jeg: susnpusen 🙂

Idag serverer jeg faktisk mousse som dessert. Med biter av bunnen oppi. 🙂

 

#sunnerekake #sunnpistasjkake #kakeavpistasjnøtter #pistasjkake #avocadomossekake 
#pistasjkakemedavocadomoussee  #avocadokake #glutenfrisukkerfrimelkefrikake 
 

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg